V piatok v Nyone žreb osemfinále Ligy majstrov 2010/2011

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Liga majstrov

NYON 16. decembra (WEBNOVINY) – V sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone sa v piatok 17. decembra na pravé poludnie uskutoční žreb osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 (hrá sa 15., 16., 22. a 23. februára, resp. 8., 9., 15. a 16. marca). Najlepších šestnásť tímov starého kontinentu rozdelia do dvojíc pre osemfinále Ligy majstrov tak, aby na seba narazili víťaz skupiny (odvetu bude hrať pred vlastným publikom) a tím z druhého miesta niektorej zo zvyšných siedmich skupín, pričom sa nemôžu stretnúť mužstvá z rovnakej krajiny i z jednej skupiny základnej fázy.

V Lige majstrov je po minulotýždňovom záverečnom kole skupinovej fázy známych všetkých šestnásť účastníkov piatkového žrebu (od 12.00 h SEČ). V prvom koši (víťazi skupín) sa ocitli Tottenham Hotspur, Schalke 04 Gelsenkirchen, Manchester United, FC Barcelona, Bayern Mníchov, FC Chelsea, Real Madrid a Šachťor Doneck. Z druhého koša budú „ťahané“ tímy Inter Miláno (obhajca trofeje), Olympique Lyon, FC

Valencia, FC Kodaň, AS Rím, Olympique Marseille, AC Miláno a FC Arsenal.

Prehľad jednotlivých košov pred piatkovým žrebom osemfinále Ligy majstrov 2010/2011 vo švajčiarskom Nyone:

1. kôš (víťazi základných skupín LM 2010/2011): Tottenham Hotspur (Angl.), Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.), Manchester United (Angl.), FC Barcelona (Šp.), Bayern Mníchov (Nem.), FC Chelsea (Angl.), Real Madrid (Šp.), Šachťor Doneck (Ukr.)

2. kôš (tímy z 2. miest základných skupín LM 2010/2011): Inter Miláno (Tal.), Olympique Lyon (Fr.), FC Valencia (Šp.), FC Kodaň (Dán.), AS Rím (Tal.), Olympique Marseille (Fr.), AC Miláno (Tal.), FC Arsenal (Angl.).

Guardiola sa chce vyhnúť francúzskym klubom

Tréner španielskeho futbalového veľkoklubu FC Barcelona Pep Guardiola pred piatkovým žrebom osemfinálových dvojíc Ligy majstrov 2010/2011 vyhlásil, že by sa rád vyhol francúzskemu súperovi. Katalánci môžu na základe pravidiel súťaže dostať niekoho zo šestice tímov, z toho prichádzajú do úvahy dve francúzske mužstvá – Olympique Lyon a Olympique Marseille. Ďalšími eventualitami z pohľadu „Barcy“ sú AS Rím, AC Miláno, Inter Miláno a FC Arsenal. „V pohárovej Európe by som sa chcel vyhnúť francúzskym mužstvám. Marseille má veľmi silný káder, na jeho ihrisku sa víťazí iba ťažko. Jeho hráči sú fyzicky silní a dobre technicky pripravení a všetci poznáme kvality Lyonu,“ nechal sa počuť Guardiola.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Pep Guardiola