Víno Château Pape Clément v Kempinski Hoteli River Park

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dráždivé  jedlo á la Kempinski
dráždivé jedlo á la Kempinski Foto: Kempinski Hotel River Park Bratislava

BRATISLAVA 25. apríla (WBN/PR) – Degustačné večere spojené s ochutnávkami vín v bratislavskom Kempinski Hoteli River Park pokračujú vo štvrtok 26. apríla prezentáciou najväčších vínnych skvostov zo svetoznámych viníc Château Pape Clément francúzskej oblasti Bordeaux. Večerom bude hostí sprevádzať Rasťo Šuták, someliér Kempinski Hotela River Park a aktuálny víťaz prestížnej súťaže Trophée Hubert 2012.

Päťchodové degustačné menu je ladené s francúzskou noblesou a eleganciou. Hostia si budú môcť vychutnať úhora v úprave sous vide s vínom Les Grand Chenes haut Médoc 2007. Chateau pape Clément Blanc Pessac Léognan 2009 doplní maresin kurča s bešamelom z hľuzoviek, grilovanou špargľou a zemiakmi boulangere. Telnaté červené Chateau la Tour Carnet Haut-Médoc 2009 a Chateau Pape Clément Pessac- Léognan 2006 sa skvelo hodia k výdatnému casouletu z bielej fazule a bravčového mäsa. Na záver príde výber syrov Petit Fiance, Comté a vyzretého syra Brie s Chateau Fombrauge Saint Emilion 2006.

„Vybrali sme šesť vzácnych vín z vinárstva Château Pape Clément z Bordeaux: Chateau de la Riviere 2011, Chateau Pape-Clement 2009 Blanc, ktoré získalo plných sto bodov od jedného z najuznávanejších svetových vínnych kritikov Roberta Parkera. Ochutnáme aj Chateau Tour Carnet 2009 & présentation of 2009 vintage, Chateau Les Grands Chênes, Chateau Frombauge, Saint-Emilion Grand Cru 2006. Kvalitu týchto vín dokonale vystihol výrok už spomínaného Roberta Parkera, ktorý povedal, že rozhodnutie Bertranda de Goth, ktorý vinárstvo Pape Clement v roku 1305 založil, bolo šťastným rozhodnutím,“ myslí si someliér Kempinski Hotela River Park Rasťo Šuták, ktorý vína vyberal spoločne so svojím kolegom someliérom a rodákom z Bordeaux Jean Danielom Angibaudom.

„Château Pape Clément je vo svete vinárstva doslova inštitúciou a legendou, spája sa s ním napríklad aj meno nositeľa troch Michelinovských hviezdičiek Joela Robuchona, ale aj herca Gerarda Depardieu, ktorí sú priamymi partnermi majiteľa vinárstva Bernarda Magreza. Kempinski Hotel River Park je vôbec prvým a jediným miestom na Slovensku, kde je možné tieto vína ochutnať. Tunajší znalci vína ešte takúto kombináciu vín na degustácii nezažili. Som rád, že práve my im ju prinášame v premiére,“ vyzdvihol zásluhy someliérskeho tímu Šuták- Angibaud Kempinski Hotela River Park jeho riaditeľ Gerald Haberhauer.

Meno Kempinski hrdo nosí neustále sa rozrastajúca kolekcia významných nehnuteľností po celom svete. Najstaršia luxusná hotelová skupina v Európe si vybudovala reputáciu na viere, že exkluzivita a individualizmus sú kľúčovými faktormi skutočného luxusu. Každý rok tieto kvality oceňuje rastúci počet hostí, keďže Kempinski pridáva do svojho portfólia nové hotely a rezorty v Európe, na Blízkom Východe, v Afrike č Ázii. Aj keď tento rast odzrkadľuje silu a úspech značky Kempinski, kolekcia ostáva kvôli zachovaniu exkluzivity limitovaná.

Ďalšie informácie a rezervácie:

www.kempinski.com/bratislava • www.globalhotelalliance.com

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať