Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Pavel pospisil_moje cesta k michelinu.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Pavel Pospíšil

Vychádza kniha obľúbeného kuchára Pavla Pospíšila

BRATISLAVA 6. decembra 2018 (WBN/PR) – Uznávaný expert na gastronómiu, televízna kuchárska hviezda a prvý československý držiteľ michelinskej hviezdy Pavel Pospíšil vydáva kuchársku knihu Moja cesta k Michelinu. Nájdete v nej 64 unikátnych receptov z ciest i jeho príťažlivý životný príbeh. Nazrite do kuchyne toho najlepšieho z gastronomického umenia kuchárskej legendy!

Pavel Pospíšil v novej knihe popisuje svoj cestu medzi svetovú kuchársku špičku. Zároveň prináša zbierku originálnych receptov, ktoré sú navyše celkom jednoduché. Kniha je koncipovaná cez krajiny, v ktorých Pavel Pospíšil žil a pôsobil. V ôsmych kapitolách nájdu čitatelia recepty z Nemecka, Švajčiarska, Slovenska, Francúzska, Malorky, ale aj tradičné jedlá z rodnej Moravy. Každý recept je doplnený o informácie o časovej náročnosti, takže si čitatelia môžu varenie dobre naplánovať.

Rodák z českého Zlína sa v knihe podelil aj o to, čo stojí za jeho úspechom a ako sa stal jedným z najuznávanejších svetových kuchárov. Málokto vie, že Pavel Pospíšil sa pôvodne nechcel stať kuchárom, ale maliarom. V druhej polovici šesťdesiatych rokov odišiel na stáž do východného Berlína. Po asi piatich rokoch si v Baden-Badene založil vlastný podnik, v ktorom získal preslávenú michelinskú hviezdu. V súčasnosti je už cez dvadsať rokov majiteľom reštaurácie, ktorá patrí medzi najlepšie v Nemecku. Na Slovensku je tvárou televíznej relácie Tajomstvo mojej kuchyne.

„Na kuchárskom remesle je krásne, že nemá koniec. Ostatní remeselníci, ako sú tesári, stolári či murári sa v určitom okamihu dostanú na koniec svojich zručností. Ale vo varení to nikdy nekončí,“  hovorí prvý Pavel Pospíšil.

Prečítajte si zaujímavý príbeh uznávaného kuchárskeho majstra, ktorý svojim umením zaujal nemecké maškrtné jazýčky a ochutnajte jedlá ôsmich krajín, kde pôsobil ako kuchár. Kniha Moja cesta k Michelinu, ktorá vychádza pod značkou Kontrast, je dostupná od jesene v slovenských kníhkupectvách a v online obchodoch.

Odporúčané články

My Zranené srdcia

Neprehliadnite

Maroš Šefčovič sa chce opierať o svoje skúsenosti z diplomacie (rozhovor) Dvojnásobný šampión UFC Conor McGregor končí kariéru, MMA prichádza o svoj značkový produkt Rotvajler usmrtil chlapca, majiteľka psa pôjde do väzenia a zaplatí pokutu 65-tisíc eur Zuzana Čaputová: Dôležitá je nielen idea zákona, ale aj realizácia idey (rozhovor) Beblavý nazval Glváča členom Kočnerovho stáda a navrhol ho odvolať z postu podpredsedu parlamentu Na výsledok volieb sa nesťažuje iba Harabin, žena žiada opakovanie prvého kola Striedanie zimného a letného času sa definitívne skončí, rozhodli europoslanci 11 nebezpečných účinkov liekov proti bolesti kĺbov a chrbtice

Témy

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z Webnoviny.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Z kategórie Aktuálne správy

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.