CULINARIUM: Bravčové líčka s medovou cibuľou a zemiakmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Bravčové líčka Foto: Webnoviny.sk

Tomáš Opletal, chef de cuisine z Flowers restaurant & wine bar, zbúra akékoľvek vaše predsudky z tohto vyborného mäsa. Líčka najlepšie chutia s medovou cibuľou a gratinovanými zemiakmi.

Culinarium

Na 10 porcií potrebujeme:

Líčka:

bravčové líčka 2 kg

olej 200 ml

mrkva 150 g

zeler 150 g

petržlen (koreň) 150 g

cibuľa žltá 150 g

nové korenie 5 guličiek

čierne korenie celé 10 guličiek

bobkový list 5 ks

paradajkový pretlak dvojitý 100 g

voda na zaliatie

červené víno

cukor

Cibuľa:

červená cibuľa 1 kg

med 150 g

červený vínny ocot cca 100 ml (potom podľa chuti)

bobkový list 3 ks

soľ podľa chuti

Zemiaky:

zemiaky 2 kg

cibuľa žltá 200 g

smotana 0,3 litra

cesnak 5 strúčikov

soľ

čierne korenie

parmezán cca 200 g

petržlen plochý 30 g

Omáčka:

červené varené víno s trochou cukru

Postup:

Líčka orestujeme sprudka na oleji zo všetkých strán a dáme ich bokom. V rovnakom oleji orestujeme korenie a koreňovú zeleninu na kocky (pokrájané cca 1,5 cm) do zlatava. Pridáme cibuľu a opäť orestujeme do zlatava. Potom pridáme pretlak, orestujeme a zalejeme vodou. Privedieme do varu a vložíme opečené líčka. Mäso dusíme do mäkka. Potom vývar precedíme cez utierku a necháme vyredukovať do husta. Do omáčky následne pridáme zredukované červené víno s trochou cukru.

Červenú cibuľu si nakrájame na hrubo, dáme do hrnca a pridáme med, červený ocot a korenie. Dusíme do mäkka. Potom dochutíme soľou, octom a medom.

Zemiaky a žltú cibuľu olúpeme, nakrájame na tenké plátky a zalejeme smotanou.

Dobrú chuť!

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať