Fico sa ostro ohradil voči tvrdeniam Sulíka, že ustúpil prezidentovi Macronovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico
Premiér Robert Fico. Foto: SITA/AP.

BRATISLAVA 27. novembra (WebNoviny.sk) – Premiér Robert Fico sa ostro ohradil voči tvrdeniam predsedu SaS Richarda Sulíka, že premiér francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi ustúpil na úkor slovenských kamionistov, aby získal jeho podporu na umiestnenie Európskej liekovej agentúry na Slovensku.

„Richard Sulík svojimi nekompetentnými vyjadreniami o zrade záujmov slovenských kamionistov potvrdil, že neprekročil hranice bruselského baru,“ uviedol vo vyhlásení Fico. Sulík podľa premiéra obhajuje záujmy na Slovensku založených schránkových firiem, ktorých jediným cieľom je zamestnať Rumunov a Bulharov, aby za slovenskú minimálnu mzdu pracovali na území západoeurópskych krajín.

„Ja som sa nesklonil pred francúzskym prezidentom, ale súhlasil s legislatívnou zmenou, ktorá aj nám na Slovensku umožní reálne bojovať proti dovozu lacných cudzincov, ktorých aj firmy u nás využívajú ako otrokov, aby tak zhoršovali pracovné podmienky pre občanov Slovenskej republiky vrátane zhoršovania platových podmienok,“ zdôraznil Fico.

Sulík podľa neho pred slovenskou verejnosťou jasne ukázal, že mu záleží na bohatstve cudzích i domácich podnikateľov, ktorých miliónové zisky stoja na nízkych mzdách a zlých pracovných podmienkach. „Toto je politika, ktorú bude presadzovať každá vláda, v ktorej sa spojí SaS, OĽaNO a Sme rodina,“ uzavrel Fico.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Emmanuel MacronRichard SulíkRobert Fico
Firmy a inštitúcie EMA Európska lieková agentúra