Zisk firmy Coca-Cola výrazne vzrástol, jej tržby prekonali očakávania trhu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Coca Cola
Foto: ilustračné, SITA/AP

NEW YORK 24. apríla (WebNoviny.sk) – Zisk amerického výrobcu nealkoholických nápojov Coca-Cola v prvom kvartáli výrazne vzrástol. Firma v utorok informovala, že jej čistý zisk za január až marec stúpol o 16 percent na úroveň 1,37 mld. USD, čiže 32 centov na akciu. Bez zahrnutia jednorazových položiek spoločnosť Coca-Cola za prvé tri mesiace tohto roka vykázala zisk 47 centov na akciu. Týmto výsledkom o jeden cent prekonala očakávania trhu.

Najväčší výrobca nealkoholických nápojov na svete ďalej uviedol, že objem jeho predaja v prvom štvrťroku vzrástol o 3 percentá. Tržby firmy Coca-Cola však počas januára až marca oslabili o 16 percent na sumu 7,63 mld. USD. Hlavným dôvodom bolo to, že predala svoje plničky.

Napriek tomu výškou tržieb Coca-Cola prekonala očakávania trhu. Hodnota akcií firmy v utorok pred otvorením riadneho obchodovania na americkej burze posilnila o takmer 2 percentá.

Spoločnosť Coca-Cola HBC Česko a Slovensko je členom skupiny Coca-Cola Hellenic, ktorá pôsobí v 28 krajinách Európy, Ázie a Afriky. Je výrobcom a predajcom komplexného portfólia nealkoholických nápojov, vyrába, distribuuje a predáva sýtené nealkoholické nápoje Coca-Cola, Coca-Cola Light, Fanta, Sprite, Kinley, minerálky Bonaqua či džúsy a ovocné nápoje Cappy.

(1 EUR = 1,2238 USD)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať