Andrej Danko odcestuje do Lotyšska, kde odovzdá dar v podobe rozprávok od Dobšinského

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Danko
Predseda strany SNS Andrej Danko. Foto: archívne, SITA/Diana Černáková.

BRATISLAVA 10. júna (WebNoviny.sk) – Parlamentná delegácia odcestuje v pondelok na dvojdňovú oficiálnu návštevu do Lotyšskej republiky. Predseda NR SR Andrej Danko bude rokovať s prezidentom Lotyšskej republiky Raimondsom Vejonisom, ako aj predsedníčkou Parlamentu Lotyšska Inarou Murniece.

Ako agentúru SITA informovala riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Zuzana Čižmáriková, súčasťou pracovnej cesty je aj slávnostné odovzdanie knižného daru Slovenskej republiky pre Lotyšskú národnú knižnicu, a to špeciálna edícia Prostonárodných slovenských rozprávok od Pavla Dobšinského.

Na Slovensku vyšlo z tejto krásnej edície iba 500 kusov. „Chcem Lotyšskej národnej knižnici venovať dielo, ktoré je slovenským národným kultúrnym dedičstvom, pretože odráža stáročné skúsenosti našich predkov a zároveň zrkadlí život slovenského ľudu,“ vysvetlil výnimočnosť knihy predseda parlamentu Andrej Danko.

Parlamentnú delegáciu čaká aj podpis Memoranda o porozumení medzi Národným ústavom detským chorôb v Bratislave a Detskou univerzitnou nemocnicou v Rige. V memorande si obe strany dohodnú spoluprácu v oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti a aj sa dohodnú podmienky o zabezpečení cirkulácií lekárov vedecko-výskumnej činnosti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej Danko