Eva Ódorová v Riu nečakane skončila už v prvom kole

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Stolná tenistka Ódorová zabojuje v Baku o tretie miesto
Slovenská reprezentantka v stolnom tenise Eva Ódorová sa v boji o tretie miesto postaví Turkyni Melek Hu. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 6. augusta (WebNoviny.sk) – Slovenská stolnotenisová reprezentantka Eva Ódorová skončila svoje účinkovanie na Hrách XXXI. olympiády v brazílskom Riu de Janeiro nečakane už v 1. kole. Nad sily 36-ročnej Komárňanky (88. v aktuálnom svetovom rebríčku ITTF) bola Wu Jue z USA (146.), ktorej podľahla v sobotňajšom stretnutí dvojhry žien za 31 minút 1:4 na sety.

OH 2016

Slovenka vstúpila výborne do zápasu, ktorý sa začal s hodinovým meškaním. Hneď v úvode odskočila na 4:1, vzápätí na 8:2 a set vyhrala 11:3. V druhom dejstve ešte viedla 4:2, ale súperka otočila šnúrou ôsmich bodov a vyrovnala (11:5). Aj v treťom sete vyšiel Ódorovej vstup, ale z 3:1 bolo razom 3:5. Sľubnú pozíciu mala ešte za stavu 8:7, ale koncovka patrila Wu.

Obrazom: Letná olympiáda Rio de Janeiro 2016 – druhý deň

O desať rokov mladšia reprezentantka USA hrala rýchlo a aktívne, mala prevahu v dlhších výmenách. Rozhodujúca fáza štvrtého setu prišla za stavu 4:4, keď unikla ziskom troch bodov za sebou a následne zvýšením na 10:6. Piate dejstvo bolo vyrovnané iba na začiatku. Ódorová len ťažko hľadala protizbraň na hru Wu, ktorá z 5:4 dala na 9:5 a potom využila tretí mečbal. Americká stolná tenistka sa v 2. kole stretne so Švédkou Matildou Ekholmovou nasadenou ako číslo 29.

„Začala som dobre. Dá sa povedať, že súperka nebola až taká rozohraná. Taktika, ktorú som zvolila v prvom sete, na ňu platila. V ďalšom priebehu však Wu podstatne zlepšila svoj výkon, skúšala sa presadiť svojimi údermi a začala si viac veriť. Žiaľ, ja som ju nechala hrať jej hru a postupne sa dostala do tempa. Potom sa už duel vyvíjal v jej prospech,“ uviedla pre RTVS Ódorová, ktorá nezopakovala svoj výsledok z OH 2008 v Pekingu, kde po dvoch víťazných dueloch prenikla do 2. kola. Aj tam bola jej osudom Američanka čínskeho pôvodu, vtedy podľahla Gao Jun 2:4.

Dvojhra žien – 1. kolo:

Eva Ódorová (SR) – Wu Jue (USA) 1:4 (3, -5, -9, -6, -8)

Samsung_reklama

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Eva Ódorová