Chyby arbitra ovplyvnili zápas Gold Cupu, uznal šéf CONCACAF

Panama je v semifinále Gold Cupu, Mexiko vďačí jedenástke
Mexický brankár Guillermo Ochoa (13) sa v prvom polčase zápasu s Kostarikou vrhá za loptou, aby zabránil súperovi v úspechu. Kostarika, 19. júla 2015. Foto: SITA/AP

CHESTER 25. júla (WEBNOVINY) – Prezident Futbalovej konfederácie Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF) Alfredo Hawit uznal, že stredajšie semifinálové stretnutie kontinentálneho šampionátu Gold Cup 2015 medzi Mexikom a Panamou (2:1) bolo do značnej miery ovplyvnené chybami hlavného arbitra Marka Geigera.

Šéf kontinentálnej organizácie Hawit v oficiálnom stanovisku potvrdil, že rozhodca Geiger „priznal svoje chyby, ktoré mali dopad na konečný výsledok zápasu.“

Mark Geiger z USA v 24. minúte vylúčil hráča Panamy Luisa Tejeda a v závere duelu, konkrétne v 9. minúte nadstaveného času, odpískal pokutový kop za ruku Romana Torresa. Ten Mexiko premenilo a vynútilo si predĺženie, v ňom po ďalšej jedenástke rozhodlo o postupe do finále.

Rozvášnení Panamčania sa po súboji odfotili pod transparentom nazývajúcim vedenie CONCACAF skorumpovanými zlodejmi. Mexiko sa pokúsi o celkový triumf v sobotu s Jamajkou.

Geiger sa vlani v Brazílii stal prvým americkým rozhodcom, ktorý riadil stretnutie vyraďovacej časti futbalových majstrovstiev sveta.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom